lauantai 1. syyskuuta 2012

Festivaalielokuu Tarttossa

Noh! Nyt on jo viimein aika kirjata ylös Virossa koettuja tapauksia. Ensimmäisenä Tartto, josta löysin heti ensimmäisenä viikkona kaksi mahtavaa festivaalia.

TARTU MUUSIKANÄDAL tarjosi samalla tavoin kuin Tallinn Music Week (joka olikin yksi sponsoreista) paljon musiikkia niin ilmaisilla kuin 3-10 euroa maksavilla klubeilla. Ympäri kaupunkia saattoi siis astua kahviloihin ja baareihin ja nauttia virolaisesta ja lähimaiden musiikista. Artistit olivat melko samoja kuin Tallinnassa, mutta pienemmällä mittakaavalla. Festivaali teki myös yhteistyötä tARTuFF:n kanssa:

TARTU ARMASTUSFILMIDE FESTIVAL tARTuFF eli Tartton rakkauselokuvafestivaali kesti kuusi päivää ja tapahtui samalla viikolla kuin musiikkifestari. Ohjelmaa oli monenmoista - elokuvia, dokumentteja, luentoja, konsertteja. Elokuva- ja dokumenttikattaus oli koottu ympäri maailmaa, mutta vironkieliset tekstitykset hankaloittivat hivenen meidän ei-niin-hyvin-kieltä-osaavien osallistumista. Päätapahtumapaikka oli Raatihuoneentorille (Raekoja Plats) rakennettu valtava ulkoilmakatsomo, joka pysyi paikallaan koko viikon ajan. Saadakseen istumapaikan, kannatti saapua paikalle mielellään tuntia ennen, mutta pelottomat ja uhkarohkeat opiskelijat tietenkin kiipesivät suoraan viereisen Kaarisillan päälle. Kuuleman mukaan sieltä olikin mahtavat näköalat valkokankaalle ja yli koko aukion.

© 2012 tARTuFF


Reetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti