keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tallinn Music Week 2012

 
Ehdin jo hehkuttaa Tallinn Music Weekiltä tekemiäni musiikkilöytöjä jokunen aika sitten, mutta pitäähän koko hommasta itsestäänkin sanoa jokunen sana. Tallinn Music Week on siis jokakeväinen ”showcase-festivaali”, joka tuo kolmeksi päiväksi virolaisia ja muiden lähimaiden artisteja ja bändejä soittamaan Tallinnan baareihin ja klubeille. (Tänä vuonna festareilla olisi voinut kuulla mm. uutta Husky Rescue’ta sekä Rubikia.) Jos ei oteta lukuun vuoden 2010 yhtä klubikeikkaa, olin Tallinn Music Weekillä tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Usein illan bändit soittavat päiväsaikaan lyhyempiä ilmaiskeikkoja. Festarikävijä voi siis levähtää esimerkiksi Viru-keskuksessa lattialle kasatuille tyynyille ja kuunnella tämän päivän virolaista (ja muiden lähimaiden) musiikkia. Illalla soittoa jatketaan klubeilla, baareissa, konserttisaleissa ja vanhoissa elokuvateattereissa. Lippuja voi ostaa yksittäisille klubeille, mutta jos sijaintiaan haluaa vaihtaa enemmänkin, kannattaa hankkia kaikki keikat sisältävä festaripassi. Musiikkitarjontaa on paljon, joten päivällä soitetut keikat kannattaa käyttää hyödyksi ja siten välttää juokseminen paikasta toiseen illalla.

Ystäväni kanssa päätimme ostaa yksittäiset klubiliput perjantaille ja lauantaille, molemmat Kino Sõprukseen. Perjantaina tarjolla oli elektronisempaa musiikkia (mm. Mat Riviere, Väljasõit Rohelisse) ja lauantaina rauhallisempaa (mm. Mari Kalkun, Alina Orlova). Koska Sõprus on elokuvateatteri, toi se klubille oman vivahteensa - välillä nautimme musiikista katsomossa istuen, välillä seisten lavan edessä tai sivuilla.

Matkasta väsyneinä missasimme muutamia hyvältä kuulostavia artisteja ja bändejä, mutta siitä huolimatta mukaan tarttui paljon uutta musiikkia. Tallinnan katuja ja kujia kulkiessa myös kaupunki tuli entistä tutummaksi, joten viikonloppureissuna matka olikin melkoinen yhdistelmä kaupunki- ja musiikkikulttuuria.

Napoleon IIIrd (Sõprus)
Reetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti