sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Tanssiva Charlie

Chaplin on hurmannut taas. Kesän aikana Teemalta on voinut seurata useita Chaplinin elokuvia ja palauttaa mieleen lempikohtauksia. Yksi ehdoton suosikkini on diktaattorin pehmeä maailmanvalloitustanssi: 



The Great Dictator (1940)



Aikamoista tanssia tapahtuu myös trapetsilla, etenkin 1:50 kohdasta eteenpäin: 
The Circus (1928)

Anni

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Aamu-unia

Vähän sateisemman näköinen hämärä aamu, vasta hetki sitten oli ilta ja auringonlasku. Latvialaisen bändin 100 baltas dvēseles kappale "Horse in the Lake" sopii iltaan ja yöhön, mutta myös aamuihin, jolloin on herännyt aikaisin mutta ilman kuumetta.




Reetta

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Pahoinvoivan maailman estetiikka

Olen viimeisen vuoden aikana tutustunut aktivisti/anarkistitaiteeseen, joka oli tutkielma-aiheenanikin. Romain Gavrasin ohjaama musiikkivideo Kanye Westin ja Jay-Zn kappaleeseen No Church in the Wild ei erityisesti ole aktivistitaidetta, mutta se vetosi ensin rytmillään, sitten tämän hetkiseen, hivenen kyynistyneeseen ajatusmaailmaani. Lopulta ryhdyin pohtimaan sitä, miten ihmiset rakentavat rajoja ja vastakkainasetteluja toisiinsa sekä toisaalta purkavat ja hämärtävät omiansa.

Loppu kyllä vähän naurattaa naiiviudessaan.

Reetta

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tuntemattomia muistijälkiä edelliskesistä

Varsinkin kesällä kappaleet välillä tuntuvat ylitsevuotavan tutuilta ja muistorikkailta. Vaikka niitä kuuntelisi ensimmäisen kerran koskaan, tuntuu, että juuri siihen kappaleeseen on kasvattanut juuret jo menneisyydessä. Latvialaisen Prāta Vētran (=Brainstorm) kappale ja musiikkivideo Lantern kuulostaa ja tuntuu edelliskesiltä, auringonlaskuilta, lämmöltä, suolalta ja lehvistön välitse vuotavalta valolta.


Reetta

Kissa pistoksissa

Okei, tämä on poikkeus. Lupaan, etten aloita sitä - söpöjen kissakuvien levittämistä. Se on loputon suo.
Nyt on kuitenkin maanantai ja niin kuin ystäväni aina sanooo; maanantai määrittää viikon. Jos aloittaa viikon katsomalla tätä kuvaa, siitä ei todellakaan voi tulla huono viikko.


En tiedä kenen se on tai mistä se on koneelleni tullut, mutta se on yksinkertaisesti vastustamaton. 

Viikset kohti uutta viikkoa! 

Anni

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Maa valokuvien kautta

Voittajavalokuvia The Best Of Russia -kilpailusta vuosilta 2008-2011.










Reetta

Kahjo maailma ja sen mainiot kuvaukset. Lisänä nostalgiaa.

Kunnon yhteensummaus viimevuosien populaarikulttuurista. Korvia rasittava kappale toimii kokonaisuuden kannalta mitä parhaiten. Mainio!


Lisäksi hiljainen nostalgiakaipuuni nousi neidin ja David Guettan yhteisestä kappaleesta, joka toi mieleen kaukaisen Björkin.




 
Reetta

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Eläimen hetki

Meillä oli hoidossa pari viikkoa sitten tuttavien koira. Pitkien kävelyretkien kautta intouduin taas kerran luonnosta, varsinkin näin kesän alettua. Myös Samuli Heimosen eläinaiheisissa teoksissa ollaan luonnon mystiikan äärellä, katsotaan pinnan alta nousevaa - vaikkakin alkukesän väriloistoon verrattuna melko tummin sävyin.





http://www.samuliheimonen.com/web/index.php?id=1

Reetta

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Paitoja kuin ilmapalloja

Hyvää syntymäpäivää minulle!
Paitoja kuin juhlaviirejä tai ilmapalloja.


Kaarina Kaikkosen paitainstallaatio. 
Lisää paitoja esim. täältä: 
http://www.feeldesain.com/hangs-laundry-installation-by-kaarina-kaikkonen.html


Anni

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Playtime

Tiistain elokuvavinkkini on Jacques Tatin Playtime vuodelta 1967. Elokuvassa M. Hulot seikkailee futuristisessa Pariisissa yhdessä amerikkalaisten turistien kanssa. Elokuvassa on uskomaton pysähtymätön liike ja sen hauskuus piilee pienissä, nerokkaissa yksityiskohdissa. Lasi on motiivi, joka toistuu useassa kohtauksessa, kuten toisessa esimerkkipätkässäni. Suosikkini on lopun liikennekohtaus, jossa autot alkavat muistuttaa huvipuiston possujunaa tanssiessaan liikenneympyrässä.



Anni

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Still Life with Book





Kesän hienouksia on se, että aina on aikaa lukea. Ja nyt en puhu tenttikirjoista - ne palautetaan kirjastoon tai pinotaan hyllyyn odottamaan syksyä.
Auringosta voi nauttia viettämällä päivän puistossa tai parvekkeella lukien. Sateesta taas peiton alla kirja kaverina. Myös matkustaessa on hetkiä, jolloin kirja on parasta seuraa. Lyömätön parivaljakko on kirja ja herkuttelu. 

Juliette Tang on valokuvannut juuri sellaisia asetelmia, joista haaveilen: kirjoja, kukkia ja teekuppeja. 







Houkutus olisi lisätä koko sivu täyteen näitä herkullisia asetelmia, mutta maltan mieleni, niin voitte jatkaa tunnelmointia ja kesäkirjan valintaa esimerkiksi täällä: http://www.flickr.com/photos/ettejuli/sets/72157626285800764/


Anni