tiistai 21. elokuuta 2012

Turusta Tukholmaan ja Tallinnaan


Kettukuva on kaunistanut blogiamme jo pitkään. Se ei johdu niinkään siitä, ettei jaettavia kokemuksia olisi ollut, vaan siitä että taiteiden yön, luettujen kirjojen sekä nähtyjen elokuvien ja blogin väliin on kasautunut useampi laatikko ja monta aukinaista reppua odottamaan muuttoa. Reetta ehti jo edellä ja suuntasi Tarton kautta Tallinnan taideakatemiaan tulevaksi syksyksi. Minä lähden perässä länteen, laivalla Tukholmaan.

Ennen vadelmavenepakolaisuutta (pakkasin Miika Nousiaisen kyseisen kirjan matkalukemiseksi) ehdin kuitenkin tutustua toiseen, hyvin erilaiseen maahanmuuttokirjaan. 
Ville Tietäväisen Näkymättömät kädet (2011) oli itselleni ensimmäisiä sarjakuvakokemuksia ja olen vaikuttunut. Synkästä, osin jo toivottomasta, tunnelmasta huolimatta sana ja kuva imevät tahtomattakin syvälle tarinaan ja sen teemoihin vielä jälkeenpäinkin. Jo kansikuva ja teoksen nimi luo monia ristiriitoja näkyvistä - näkymättömistä käsistä.   



Täällä teillä ei ole nimiä eikä kasvoja... vain kädet. 


Näillä näkymin toivotan hyvää matkaa - lukevan maailmaan, teoksiin, tunnelmiin ja ihan myös sille matkalle, joka kulkee meren yli Suomesta toiseen kaupunkiin ja toisiin maisemiin. Seuraavat tuulet puhaltavat sieltä. 


Anni

maanantai 6. elokuuta 2012

Päivän kettukuva


Kettu on ehdoton suosikkini (heti kissan jälkeen).
Herttoniemen siirtolapuutarhan kaupunkiketun elämää.

Kuva Vesa Oja, HS 

Anni


lauantai 4. elokuuta 2012

Kuudennen Aistin hip hip hipat

Ensimmäistä kertaa järjestetty Kuudes Aisti -festivaali kattoi vanhan Elannon alueelle kolmen päivän ajaksi mukavan moneen suuntaan lähtevän valikoiman musiikkia.

---

Kanadalaisyhtye The Burning Hell soitti festareilla kiertueensa viimeisen keikan ja hurmasi yleisönsä niin, että Siltanen vain raikui vihellyksistä ja taputuksista.


Täältä voit kuunnella bändin musiikkia.

---

Harmittaa kyllä, että lauantain PLANNINGTOROCK jäi näkemättä. Tämä musiikkivideo kuitenkin helpottaa edes vähän tuota ikävyyttä:


Reetta