keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Oumar Ly


Hiljaisuuden syynä on ollut avartava matka Dakarissa, Senegalissa. Suuri osa matkaohjelmastani liittyi taidebiennaali Dak'Artiin. Oumar Ly:n kuvia en itseasiassa nähnyt paikan päällä, mutta bongasin taiteilijan lehtisestä, joita keräilin pitkin matkaa. Näissä kuvissa tiivistyy myös lempielementtejäni Dakarista:

kuviot, kankaat, hymyilevät koululaiset, kaikenlaiset päähineet...






... ja tietenkin bebet!


Viimeiset kuvat täältä: 
http://www.oumar-ly.com/

Anni


sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Unohdettu elämä

Unohdettu Elämä elokuvafestifaalit tulivat tänä vuonna aivan yllättäen, mutta vielä ehtii. 
Teemana toimii katukulttuuri ja elämä kadulla, elokuvanani Slingshot Hiphop. Se on dokumentaarinen kuvaus Gazassa, Länsirannalla ja Israelissa asuvista palestiinalaisista räppäreistä ja heidän kohtaamista rajoista. Kun on vaikea yrittää kuvitella sitä maailmaa, missä dokumentin nuoret elävät, oli omituista huomata miten levyhyllyistämme löytyivät samat levyt. DAM:in Meen Erhabi (Who's the Terrorist?) biisissä on sama tausta kun amerikkalaisen Atmospheren If I was a Santa Clausissa

Traileri dokkarista:


DAM: Meen Erhabi


Atmosphere: If I was a Santa Claus



Festarit jatkuvat vielä tänään. 
Kannattaa tutustua: http://www.unohdettuelama.fi/index.php

Anni

perjantai 4. toukokuuta 2012

Ja näin hankin kaktuksen...


Näin Berliinissä syksyllä 2010 hienon videon. Siinä kuvattiin kaktusta ikkunalaudalla.
Heti tultuani takaisin Suomeen aloin metsästää sitä – täydellistä kaktusta. Viikkoja meni kunnes löysin sen oikean, pienen ja pyöreän. (Tai oikeastaan ostin hätäpäissäni kaksi, mutta rakkauteni ei riittänyt kahdelle ja toinen kuoli aika nopeasti pois.)
Nyt kun ikkunalaudallani kukoistaa ihana yrttitarha, keittiön toisella puolella kököttävä kaktus näyttää lähinnä säälittävältä. En myöskään ole ollenkaan varma, onko tämä se video, josta sain innostukseni hankkia kasvin, sillä muistikuvissani piikikäs oli paljon suloisempi (ja viattomampi?).

Ger van Elk: The Well Shaven Cactus (1970) 

Joka tapauksessa näin päätin hankkia kaktuksen, joka aina silloin tällöin muistuttaa olemassaolostaan kaatumalla kyljelleen lopputuloksena kasa kuivaa multaa ja piikkejä.

Anni